• Ēst – est.lv
  • VESELĪGI
  • IZKLAIDE
  • INTERESANTI
Log In
  • LV
  • RU
  • EN

  • Ēst – est.lv
  • VESELĪGI
  • IZKLAIDE
  • INTERESANTI
HomeIzklaide - IzklaideRestorāns “Pasēdēt” – vieta sirsnīgām sarunām

Restorāns “Pasēdēt” – vieta sirsnīgām sarunām

  • 27.09.2017
  • 0

Rīgas restorāns ar omulīgu nosaukumu “Pasēdēt”, kas atrodas pilsētas centrā netālu no Dailes teātra, trešdienas pēcpusdienā ir pilns ar cilvēkiem. Apmeklētāji pusdieno jaukā atmosfērā un gaisā virmo nepiespiestas sarunas.

Mūsu saruna ar restorāna īpašnieci Ievu Bierni un tā direktoru Artūru Levitu norit tik pat vieglā gaisotnē. Jūtams, ka abi ir aizrauti ar restorāna attīstības idejām un darbība šajā jomā nes visdziļāko gandarījumu.

Restorāns atrodas divstāvu koka mājā, kas izceļas Rīgas centra nopietno daudzstāvu ēku vidū. Ar to arī sākām mūsu sarunu.

Pastāstiet, kā jūs izvēlējāties vietu jūsu restorānam?

Ieva: Mūs uzrunāja ēka. Tā ir atjaunota vēsturiska ēka, kurā jau iepriekš ir atradušies klubiņi un kafejnīcas.

Artūrs: Jā, par to, ka šeit arī iepriekš bijis krodziņš, mums pat stāstījis viens klients.

Rīgas centrā ir daudz dažādu restorānu visām gaumēm. Rīdzinieki ir slaveni ar to, ka vienmēr ir augstu vērtējuši iespēju iedzert kafiju skaistā vietā. Ar ko restorāns “Pasēdēt” ir īpašs?

Ieva: Pirmkārt, ar to, ka pie mums ir nepiespiestā atmosfēra. Mums ir ļoti laba virtuve visām gaumēm. Pie mums var izbaudīt gan sātīgas brokastis, gan svinīgas vakariņas. Mēs piedāvājam arī mājas alu. Mūsu restorānā klientu vienmēr sagaidīs ar smaidu un centīsies izdarīt tā, lai viņš ar prieku atgriežas pie mums vēl un vēl.

Ieva, Artūrs un restorāna līdzīpašnieks Māris, kas uz brīdi pievienojās mūsu sarunai, nežēlojot vārdus, slavē restorāna “Pasēdēt” šefpavāru. Jauns, kreatīvs šefpavārs Andris Ūpis nebaidās no pārmaiņām un veido ēdienkarti saskaņā ar klientu vēlmēm un sezonas. Viņš ir stažējies Austrijā, bet savu profesionālo attīstību redz tikai mājās, Latvijā.

Restorāns “Pasēdēt”, kā vairākums Rīgas restorānu, piedāvā arī “biznesa pusdienas”. Pastāstiet par šo virzienu.

Māris: Restorāns nevar veiksmīgi darboties, ja nepiesaista tādu mērķauditoriju, kā cilvēki no apkārtējiem birojiem. It īpaši, ņemot vēra mūsu atrašanas vietu. Pusdienu piedāvājuma iespēju bieži izmanto biznesa tikšanās nolūkiem. Cilvēki satiekas mierīgā gaisotnā, garšīgi paēd un var novadīt lietišķas pārrunas bez lieka stresa.

Ieva: Mūsu pusdienu piedāvājums ir atšķirīgs katru dienu. Bez tam, mūsu šefpavārs izstrādā ēdienkarti atkarībā no sezonas. Mēs piedāvājam pirmo un otro ēdienu, ka arī dzērienu.

Atbildot uz jautājumu par banketu organizēšanu, ko restorāns “Pasēdēt” piedāvā saviem klientiem, Māris pastāstīja, ka neskatoties uz to, ka pārsvarā tiek piedāvāta tikai galda klāšana, viņi ir gatavi palīdzēt un pēc nepieciešamības pieaicināt gan dīdžeju, gan pasākuma vadītāju, gan aizvest gardo maltīti uz pasākuma vietu jebkur Latvijā.

Restorānā ir daudz apmeklētāju. Protams, te nāk dažādi cilvēki. Bet kā jūs raksturotu, kas ir “jūsu klients”?

Ieva: Mūsu klients ir tāds cilvēks, kuram ir svarīgi, ko viņš ēd. Radošas personības. Teātra cienītāji. (pēc mirkļa piebilst ar smaidu) Vēlētos uzsvērt, ka suņi pie mums arī ir mīļi gaidīti.

TOP 5 Gardi jautājumi – īsi:

  1. Kam jūs pievēršat uzmanību, kad pirmo reizi apmeklējat restorānu?

Ieva: Atmosfērai. Vai kopējā gaisotne uzrunā vai nē.

Artūrs: Ēdienkartei. Svarīgs ir gan vizuāls izskats, gan saturs.

  1. Vislabākais ēdies jūsu restorānā.

Atbild abi: Šokolādes fondants. Marcipāna kūka. (Ieva piebilst, ka tā ir retums Rīgas restorānos) Īpaša “Pasēdēt” siera kūka ar ābolu biezeņmērci. Lazanja.

  1. Vislabākais dzēriens jūsu restorānā.

Artūrs: Melleņu un arbūzu bubble. Cilvēkiem tie ārkārtīgi patīk un ir ļoti populāri. Vēl bio kokteiļi un cidoniju dzēriens.

  1. Jūsu bērnības garša.

Ieva: Plānās pankūkas (smaida). Māmiņa tos cepa katru piektdienu, svinot darba nedēļas beigas.

Artūrs: Mannas putra. Un tā garšo joprojām.

  1. Ja jums būtu iespēja atvērt restorānu citā valstī, kur tas būtu?

Artūrs: Itālijā vai Portugālē, kur visu laiku ir silts.

Ieva: Jā, kaut kur pie jūras. Bet vislabākie restorāni ir pie mums Latvijā!

Redzot patiesu aizrautību ar restorāna “Pasēdēt” attīstību, nevarēja neaptaujāties par īpašnieku nākotnes plāniem. Noslēpumaini pasmaidot, Māris atbildēja, ka klientus sagaida otrā “Pasēdēt” restorāna atklāšana Pārdaugavā. Neiedziļinoties detaļās, Ieva piebilda, ka tas atradīsies tik pat jaukā vēsturiskā namiņā, kā “lielais brālis” Stabu ielā. No domas atvērt jaunu restorānu vienā no tirdzniecības centriem, īpašnieki bija atteikušies, jo neskatoties uz garantētu klientu plūsmu, tirdzniecības centru restorānu koncepcija neparedz nesteidzīgu maltītes baudīšanu, ko pavada sirsnīgas sarunas. Bet tieši šāds ir restorāna “Pasēdēt” mērķis – sniegt saviem klientiem iespēju vismaz uz īsu brīdi apturēt mūsu aktīvā dzīves ritma steigu un izbaudīt vienkāršas, bet katram cilvēkam svarīgas lietas – ar mīlestību un meistarību gatavoto ēdienu un sarunas ar patīkamiem cilvēkiem.

Esiet mīļi gaidīti restorānā “Pasēdēt” Stabu ielā 10!

Parasti suši jau apnikuši? Pamēģini suši virtuļus!

  • 22.09.2017

Ko ēd bokseri, tādi kā Mairis Briedis?

  • 29.09.2017

Dalīties

FacebookTwitterGooglePinterest
RedditTumblr

Bloga autors

Jevgenija Koguce

Līdzīgi raksti

comments
Izklaide - Izklaide

18. novembris – kā nosvinēt valsts svētkus?

comments
Izklaide - Izklaide

Ko ēd bokseri, tādi kā Mairis Briedis?

comments
Izklaide - Izklaide

Kā ēst suši pareizi?

comments
Izklaide - Izklaide

Ielas ēdiena jeb street food noslēpumi

Tags

  • ēdienkārte
  • eiropiešu ēdieni
  • Pasēdēt
  • pusdienas
  • Rīga
  • vakariņas
  • veselīgi

Comments

Do not miss

comments
Izklaide - Izklaide

18. novembris – kā nosvinēt valsts svētkus?

Newsletter

© 2017 Ēst - est​.lv, visas tiesības aizsargātas
  • Privacy policy