
Mūsdienas suši ir kļuvuši par ļoti populāru ēdienu, ne tikai Japānā, bet visā pasaulē. Ir daži zelta likumi, kurus derētu vienmēr ievērot. Ja jau zināt, ka esat grēkojuši – nekad nav par vēlu sākt ievērot pareizu suši ēšanas etiķeti.
Servēšanas likumi:
Pirmkārt, ir svarīgi kā tiek servēti suši. Jebkurā labā japāņu restorānā, suši Jums tiks pasniegti uz koka vai bambusa paliktņīšā. Jādod priekšroka kvādrata šķīvjiem un neitrālām krāsām.
Ēšanas likumi:
Parasti suši tiek pasniegti kopā ar marinētu ingveru un vasabi pastu. Vasabi pastai piemīt ļoti spēcīga garša, kas ideāli piemērota asu ēdienu cienītājiem. Nepagatavojiet zupu no sojas mērces un vasabi. Suši gabaliņš jāapēd uzreiz, nesadalot to. Aizmirstiet par to!
Kā arī, nevajag uzpildīt pilnu vannu ar sojas mērci un tad izpeldināt tajā visu suši. Sojas mērcei vajadzētu nedaudz papildināt un izcelt zivs garšu, tādēļ lietojat pavisam nedaudz un mērcējat tikai pašu zivi – rīsiem jāpaliek neskartiem! Tas ļaus Jums sajust visas garšas pilnībā.
Neaizmisrtiet arī notīrīt rokas ar tīro silto dvieli pirms ēšanas!
Tagad, kad esat iepazinušies ar pareizo suši ēšanas etiķeti, ir laiks izrādīt savas labās manieres.