

Kas buļļa pautiem, “marmora” ausīm un biešu siera kūkai ir kopīgs? Kaut kur pasaulē tie visi tiek uzskatīti par delikatesēm. Tajā laikā kad Jums savas ikdienišķās brokastis šķiet normālas, ārzemniekam tās var likties kā murgs. Tāpēc dosimies mūsu kulinārijas ekskursijā caur visdīvainākajiem un trakākajiem ēdieniem, kurus varat pasūtīt Ēst – est.lv.
Cilvēki kļūst ļoti radoši, kad runa ir par suši. Nigiri, sašimi, temaki un hotomaki nu jau ir pagātnē. Mikado suši restorāns piedāvā suši ietītus pankūkā un pildītus ar svaigu lasi, Gomas wakame jūraszāli, Filadelfijas sieru, avokado un Masago ikriem. Kārojas nobaudīt?
Varžu kājiņas ir populāras ne tikai franču virtuvē, bet tās ikdienā ēd Ķīnā. Šis neparastais olbaltumvielu avots tiek pasniegts izcepts eļļā un garšo kā vista. Nu, vismaz tie, kuri ir nomēģinājuši šo specialitāti apgalvo, ka jums nenāksies dzirdēt varžu skaņas baudot šo ēdienu.
Iepazīstaties ar austrumu virtuves zvaigzni – tomātu bāzes gaļas sautējumu ar mazām klimpām. To parasti pasniedz ar ceptu olu pa virsu, tāpēc galu galā to var saukt par omletzupu. Mampars parādījās Uzbekistānas virtuvē viduslaikos un joprojām ir ļoti populārs ēdiens arī mūsdienās.
Ķīniešu virtuve ir plaši pazīstama ar neparastajiem pārtikas produktiem, bet cūku ausis, tiešām? Jā, ķīniešiem ļoti tīk ēst cūku ausis tāpat kā itāļi mīl savus antipasti. Protams, mēs runājam par vārītām vai tvaicētām cūku ausīm, kuras pasniedz ar sojas mērci vai čilli pastu. Neaizmirstat pievienot savam sarakstam arī šo, kad Jums kārosies kādu uzkodu.
Haizivs zupa ir vēl viens tradicionāls (bet dīvains) ēdiens, kurš cēlies no ķīniešu virtuves. Tā tiek pasniegta arī Vjetnamā īpašos gadījumos, piemēram, kāzās, kā luksusa delikatese. Lai gan tā ir ļoti populāra augstās šķiras pilsoņiem Ķīnā, starptautiskās organizācijas, kas aizsargā dabu, ir nobažējušas par haizivju labklājību. Tādēļ, pasteidzaties, kamēr Jums vēl ir iespēja izmēģināt šo zupu!
Vai jūs vēlaties zināt, kā garšo īstā liellopu gaļā? Tad nomēģiniet zupu, kuru sauc Hašs – tā ir pagatavota no govs kājām, galvas (smadzenēm un acīm!), kuņģa un dzīvnieku iekšām. Kaukāzā tās ir “nākamā rīta” ēdiens, kurš palīdz cīnīties ar paģirām. Tātad, ko jūs teiktu, ballīšu nezvēri, vai Jums gribas pārbaudīt, vai tas tiešām darbojas?
4.Murmanskas maki
Aizmirstiet tradicionālos Filadelfijas maki! Ir jauni suši rolli, kuri Jums noteikti ir jāpamēģina – Murmanskas maki. Viņi izklausās kā tradicionāls krievu ēdiens, bet tā tas nav. Pagatavoti ar Filadelfijas sieru, bekonu, gurķi un tomātiem, šie suši paplašinās Jūsu gastronomisko redzesloku un pavērs Jūsu prātu jauniem eksperimentiem.
Venēcija ir slavena ar daudzām lietām, un viena no tām ir Pasta ar sēpijas tinti. Tā ir tradicionālā melnā pasta, kas tiek pasniegta ar kalmāriem un astoņkājiem vai dārzeņiem. Jums nav jābaidās no ēdiena melnās krāsas. Sēpija ir tā, kura baidās un ražo melno tinti kā aizsardzības mehānisms pret plēsoņiem.
Visiem garšo siera kūkas. Siera kūkas ir gardas un krēmīgas. Bet vai jūs esat mēģinājuši siera kūku pagatavotu no dārzeņiem? Biešu siera kūka ir ļoti populārs jēlais deserts, kam nav nekā kopīga ar tradicionālo siera kūku. Nu, izņemot pašu nosaukumu.
Un te būs mūsu trakākais ēdiens, ko piedāvājam Jums pamēģināt – buļļa pauti. Patiesībā, tie ir bagāti ar vitamīniem un proteīniem. Mēs zinam, ka tas var likties dīvaini, bet tie ir arī garšīgi. Cilvēki apgalvo, ka viņi garšo kā kalmāri, bet jūs nekad nezināsiet cik tie gardi, kamēr nenobaudīsiet pats! Starp citu, senie romieši uzskatīja tos par afrodiziaku. Vai jūs esat gatavi pieņemt šo izaicinājumu?