• Ēst – est.lv
  • VESELĪGI
  • IZKLAIDE
  • INTERESANTI
Log In
  • LV
  • RU
  • EN

  • Ēst – est.lv
  • VESELĪGI
  • IZKLAIDE
  • INTERESANTI
HomeInteresantākie fakti par un ap ēdienuĀtrie našķi. Sendviči no visas pasaules.

Ātrie našķi. Sendviči no visas pasaules.

  • 29.11.2017
  • 1

Sviestmaize ir tik vienkāršs un pazīstams visiem ēdiens. Mēs to ēdam brokastīs, kā ātru uzkodu, kā ātro ēdienreizi brīdī, kad esam steigā vai vienkārši kā tādu našķi. Sviestmaizes daudzi kļūdaini sauc par sendvičiem. Tomēr, sviestmaize atšķirībā no sendviča, parasti ir tikai ar vienu maizes šķēli. Sendvičs tika izgudrots 18.gs. un tika nosaukts par godu Sendviča grāfam Džonam Montegjū. Vai jūs zinājāt, cik daudz dažādu variantu ir tipiskam sendvičam dažādās valstīs?

Doner Kebabs, Turcija

1971. gadā, Berlīnē, Doner kebabu izgudroja turku imigrants Mahmuts Aiguns. Tas tiek gatavots no gaļas (liellopa gaļa, vistas gaļa, jēra gaļa, teļa gaļa), kas tiek cepta uz vertikāla šampura. Gaļu ietin pītas maizē vai lavašā, pievieno sīpolus, marinētus gurķus, salātus, tomātus un mērci.

Čemita, Meksika

Sviestmaize sastāv no avokado, gaļas, baltā siera, sīpoliem un salsas – visu to liek iekšā baltās maizes bulciņā.

Sendvičs Vedžimaits, Austrālija

Vegemite ir rauga pasta, kuru austrālieši ir izdomājuši kā uzkodu pie alus vai vieglas brokastis ar sieru. Pastai piemīt brūna krāsa.

Leberkesemeļ, Vācija

Tulkojas kā „pastētes siers”, kaut gan sviestmaizē nav ne siera, ne pastētes. Tā ir sviestmaize, kas sastāv no cūkgaļas, bekona un sīpoliem. Pasniedz ar sinepēm un noteikti karstu.

Ban mi, Vjetnama

Tas ir franču un vjetnamiešu virtuves hibrīds. Patiesībā „Ban mi” vjetnamjieši sauc visu veidu maizes izstrādājumus, bet visbiežāk tomēr šis nosaukums attiecas uz sviestmaizi ar gaļu, marinētiem gurķīšiem, garšaugiem un marinētiem burkāniem.

Arepa , Venecuēla

Par Arepu sauc kukurūzas maizīti, kurai liek iekšā sieru, cūkgaļu un avokado.

Hačapuri, Gruzija

Siera plācenis vai siera pīrāgs. Plāceņa mīklu pagatavošanai izmanto nacionālo kefīru – maconi, raugu vai gatavo kārtaino mīklu. Dažāds var būt hačapuri izskats, tas var būt apaļš, pusmēneša formas, vai baltmaizes laiviņa, kas viducī piepildīta ar olu, sieru un sviestu.

Čakarero, Čīle

Tradicionālā čīliešu sviestmaize ir no smalki sagriezta steika cai cūkgaļas uz apaļās bulciņas ar tomātiem, pākšu pupiņām un čilī piparu.

Kacu-sando, Japāna

Sviestmaize tika izgudrota Tokijā, 1899. gadā. Sviestmaize ar tonkacū (japāņu cūkgaļas kotlete) un kāpostiem.

Čoripan, Argentīna

Šīs sendvičs ir nācis no Argentīnas. Šo sviestmaizi ar desu mīl visā Dienvidamerikā. Parasti tiek pasniegts uz kraukšķīgas maizītes ar čimičure vai pebre mērcēm.

Medianoče, Kuba

Tiešā tulkojumā nozīmē „pusnakts”. Slavena nakts uzkoda Kubā. Sastāv no ceptas cūkgaļas, šķiņķa, sinepēm, siera un gurķīšiem uz saldas maizītes.

Panini, Itālija

Pagatavošanai izmanto čiabattu vai bageti, ko pilda ar mocarellas sieru un tomātiem, vai prošuto un sieru. To pasniedz gan aukstu, gan siltu, apcepot to grilā.

Esi izsalcis? Remdē izsalkumu ar sātīgo Doner Kebabu no Hasana Kebabs, Pakistānas Kebabs vai Royal Kebabs, izmēģini hačapuri no restorāna Hačapuri, vai palutini sevi ar vjetnamiešu virtuvi, pasūtot ban mi no Tavs Banh Mi.

 

18. novembris – kā nosvinēt valsts svētkus?

  • 16.11.2017

Starptautiskā “Slow Food” diena.

  • 08.12.2017

Dalīties

FacebookTwitterGooglePinterest
RedditTumblr

Bloga autors

Jelena Oleinika

Līdzīgi raksti

comments
Interesantākie fakti par un ap ēdienu

Pakistānas kebabs vai kas cits?Ēdiena daudzveidības buķete Rīgā.

comments
Interesantākie fakti par un ap ēdienu

9 Tradicionāli Lieldienu ēdieni pasaulē!

comments
Interesantākie fakti par un ap ēdienu

Ēdienu horoskops uguns un gaisa zīmēm

comments
Interesantākie fakti par un ap ēdienu

Kāpēc auksti frī kartupeļi nav garšīgi?

Tags

  • Našķi
  • sendvičs
  • uzkodas

Comments

Do not miss

comments
Interesantākie fakti par un ap ēdienu

Pakistānas kebabs vai kas cits?Ēdiena daudzveidības buķete Rīgā.

Newsletter

© 2017 Ēst - est​.lv, visas tiesības aizsargātas
  • Privacy policy